Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Snúbenca poslala na detektor lži: Potvrdil, že je vrah!

Zľava doprava: nebohá Kate Proutová, Adrian Prout a Debbie Garlicková Zobraziť galériu (2)
Zľava doprava: nebohá Kate Proutová, Adrian Prout a Debbie Garlicková (Zdroj: swns.com)

BLACKPOOL - Debbie Garlicková (41) chcela svojho snúbenca brániť pred nespravodlivým obvinením. Mal totiž zabiť svoju predchádzajúcu ženu. Detektor lži považovala za formalitu. Ten však odkryl hroznú pravdu.

Adrian Prout (49) si v roku 2000 vzal učiteľku Kate. Ich vzťah však nebol žiadna idylka a často sa hádali. V roku 2007 žena zmizla. Nevzala si peniaze, doklady ani oblečenie. Jej manžel kontaktoval políciu až päť dní po tom na naliehanie švagra. Kate nenašli.

Prouta uznali v roku 2010 vinným na základe záznamov z jej denníkov. Bolo v nich napísané, že sa Kate (†55) chcela rozviesť. Žiadala po Adrianovi väčší podiel z jeho farmy, ktorej hodnota sa odhadovala na 1,2 milióna libier (1,4 milióna eur). Tak ju zabil.

Medzitým Debbie, ktorá Prouta spoznala mesiac po Katinej smrti, začala za svojho snúbenca bojovať. Myslela si, že ide o justičný omyl. Mala s ním dieťa, chcela si ho vziať a stopercentne mu verila. Riešenie preto videla v detektore lži.

Výsledok ju však šokoval. V štyroch kľúčových otázkach z desiatich Prout klamal. Išlo o otázky: "Zabili ste Kate Proutovú alebo ste sa na vražde s niekým dohodol?", "Boli ste priamo spojený so zmiznutím Kate Proutovej?", "Dohodli ste sa s niekým, aby uniesol alebo ublížil Kate Proutovej?" a "Viete, kde je telo Kate Proutovej?". Keď odsúdeného oboznámili s výsledkami testu, len sa usmieval a mlčal. Na otázku, prečo s testom súhlasil, povedal len: "Myslel som, že to prekonám."

Aj po tom čo Debbie oznámili, že je Adrian vrah, neverila. Videla ho totiž týždeň pred testom vo väzbe, kde jej prisahal na ich dieťa. Po troch mesiacoch sa ale dozvedela krutú pravdu. "Chcel sa mi zveriť, kam pochoval telo. Povedala som, nech to povie polícii," prehovorila Debbie.

"Zničil toľko životov - Katinej rodine, mne a samozrejme aj sebe. Hovorí, že to neurobil kvôli peniazom. Prestal sa kontrolovať a uškrtil ju. To je jeho verzia. Povedala som mu, že je koniec, hoci to odmieta prijať," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu