Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Letecký inžinier varuje: Airbusom praskajú krídla, hrozí katastrofa!

Airbus A380
Airbus A380 (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Steve Purvinas, tajomník Asociácie austrálskych leteckých inžinierov, tvrdí, že Airbus A380 musí prestať lietať, inak by mohli byť v stávke ľudské životy. K tomuto záveru dospel po tom, čo Singapore Airlines a Qantas našli trhliny na krídlach troch najväčších dopravných lietadiel sveta.

"Nesmieme nechať tie stroje lietať a dúfať, že vydržia ešte 4 roky do inšpekcie," hovorí Purvinas. Obe letecké spoločnosti priznali, že na krídlach sa objavili drobné trhliny. Avšak popreli, že by životy pasažierov boli v ohrození.

"Môžeme potvrdiť, že na niekoľkých lietadlách A380 boli nájdené praskliny v miestach, ktoré ale nie sú kritické. Bezpečnosť neohrozujú," vyjadril sa hovorca Airbusu. "Vystopovali sme pôvod problémov a všetko dáme do poriadku počas rutinných opráv. Prevádzku lietadiel nič nenaruší," dodal.

Na svete je v prevádzke 67 Airbusov A380 v siedmich aerolinkách. Využívajú ich Qantas, Singapore Airlines, Emirates, Air France, Lufthansa, Korean Airlines a China Southern.

Drobné vlasové praskliny sa objavili na rebrách krídel všetkých poškodených strojov. Hovorca spoločnosti Lufthansa tvrdí, že u nich sa pri bežných kontrolách žiadne problémy neobjavili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu