Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Airbus lietal päť dní bez skrutiek na jednom paneli trupu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Airbus A340 spoločnosti Air France, ktorý absolvoval celkovú technickú prehliadku v Číne, musel byť krátko vyradený z prevádzky potom, čo mechanik v Bostone zistil, že na jednom z panelov trupu chýba tridsiatka skrutiek. Chyba pri údržbe stroja pre zhruba 375 cestujúcich sa zistila až po piatich dňoch lietania, kedy panel začal odpadávať. S odvolaním sa na predstaviteľov a odbory spoločnosti to dnes uviedla agentúra AFP.

Odbory spochybnili kvalitu revíznych prác v Číne. Pripomenuli, že vlani musel byť dočasne vyradený z prevádzky Boeing 747-400 po tom, čo sa zistilo, že pri pravidelnej celkovej prehliadke v Číne boli niektoré steny lietadlá premaľované horľavou farbou. Stroj s týmto porušením bezpečnostných predpisov lietal tri týždne.
    
Hovorca Air France problém s Airbusom A340 potvrdil s tým, že incident je interne vyšetrovaný. Ubezpečil však, že bezpečnosť letúna a cestujúcich nebola ohrozená. Poznamenal, že nedostatočne upevnený panel medzi pravým krídlom a trupom je len vonkajším krytom a netýka sa nejakej zóny dôležitej pre normálny tlak v kabíne lietadla.
    
Airbusy A340 lietajú už viac ako štyri roky na celkové prehliadky ku svetovo uznávanej firme v čínskom Sia-menu, ekonomickej zóne v provincii Fu-ťien, a tento incident je prvý svojho druhu, tvrdil hovorca Air France. U rovnakej čínskej firmy podstupujú podľa AFP pravidelné celkové revízie aj Boeingy 747.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu