Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šok na palube Air France: Pasažieri sa mali skladať na palivo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Cestujúci na palube Boeingu 777 spoločnosti Air France zostali prekvapení po tom, čo ich posádka poprosila, aby sa pomohli zložiť na palivo. Počas cesty z Paríža boli pre nepokoje odklonení v libanonskom Bejrúte a dostali sa do sýrskeho Damasku. Tým si však veľmi nepomohli, keďže na krajinu, kde práve prebiehajú ťažké boje, sú uvalené finančné sankcie a posádka nemohla za palivo zaplatiť kreditnou kartou.

Boeing so 174 pasažiermi, ktorý potom odletel do cyperskej Larnaky, si musel urobiť dvojhodinovú zastávku na natankovanie. Od marca však Francúzsko pozastavilo pre nepokoje lety do Sýrie, a tak pristátie v Damasku bolo núdzovým riešením.

"Zosadli sme v Sýrii, kde bolo veľa vojakov. Dozvedeli sme sa, že sú nejaké problémy a že nemajú peniaze na zaplatenie pohonných hmôt," citoval portál news.com.au jedného z pasažierov. "Pýtali sa, či by cestujúci mohli prispieť na doplnenie paliva," dodal ďalší.

Podľa zamestnanca Air France, ktorý si neželal byť menovaný, posádka najprv chcela platiť v Damasku kreditnou kartou, ale prevod transakcie nebol možný. Ako situáciu nakoniec vyriešili, nešpecifikoval.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu