Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vojna medzi drogovými kartelmi: Našli päť odseknutých ľudských hláv

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MEXIKO - Odseknuté hlavy piatich ľudí zabitých zrejme v prepuknutých násilnostiam medzi súperiacimi drogovými kartelmi objavila mexická polícia v priemyselnom meste Torreón na severe krajiny, ktoré má 650 tisíc obyvateľov. Po telách polícia ešte stále pátra.

Hlavy našli v čiernych vreciach v rozličných častiach mesta v piatok v noci, informoval hovorca ministerstva verejnej bezpečnosti v mexickom zväzovom štáte Coahuila. Pri hlavách boli priložené výhražné správy, čo je charakteristické pre vraždy spáchané drogovými kartelmi. Naznačuje to, že ide o výsledok súperenia medzi nimi, dodal.
      
Za uplynulých päť rokov, od nástupu do funkcie mexického prezidenta Felipeho Calderóna, ktorý nasadil do boja s drogovými kartelmi armádu, prišlo v násilnostiach v krajine o život vyše 46 tisíc ľudí.
      
Mesto Torreón leží na hraniciach zväzového štátu Durango, v ktorom vládne drogový kartel Sinaloa pod vedením Joaquina Guzmána, jedného z najhľadanejších mužov v Mexiku. Na jeho kartel v ostatnom čase útočí konkurenčný kartel Zetas, ktorý je vplyvnejší na severovýchode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu