Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Kráska ukázala rakovinové implantáty, ktoré sa v nej roztrhli!

Rita de Martino ukazuje roztrhnuté implantáty Zobraziť galériu (3)
Rita de Martino ukazuje roztrhnuté implantáty (Zdroj: Reuters)

CARACAS - Po škandále s lacnými prsnými implantátmi od francúzskej firmy PIP sa desaťtisíce žien obávajú o svoje zdravie. Jednou z obetí, ktorá sa neváhala postaviť pred fotoaparát, je venezuelská novinárka Rita de Martino. Verejnosti sa rozhodla ukázať, ako vyzerajú jej silikóny po prasknutí.

Rita si nechala prsia zväčšiť v roku 2004 dvomi prsnými implantátmi od spoločnosti PIP. Vtedy netušila, že ušetrené peniaze za lacný silikón sa jej vôbec nevyplatia. O sedem rokov neskôr sa v ľavom silikóne objavila trhlina a žena musela ísť okamžite pod nôž. Pri operácii jej lekári pre istotu vybrali oba implantáty. Na fotografiách si teraz svet môže pozrieť, ako sa "pomôcka" zmenila na otrasnú žltú tekutinu.

FOTO Kráska ukázala rakovinové
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reuters)

Venezuela, ako aj niektoré iné krajiny, ponúka obetiam PIP škandálu bezplatné ošetrenie. Zatiaľ je známych 20 prípadov žien s implantátmi, ktoré dostali rakovinu. Dve z nich už zomreli. Úrady evidujú celkovo 1143 prípadov, kedy došlo k roztrhnutiu a 500 prípadov zápalov.

Interpol na šéfa PIP Jeana-Claudea Masa vydal medzinárodný zatykač. Dôvodom majú byť podozrenia, na základe ktorých spoločnosť na výrobu výplní ženského poprsia používala život ohrozujúce materiály. Tie však vo svojom tele majú desiatky tisíc žien v 65 krajinách sveta, predovšetkým v západnej Európe a južnej Amerike.

Zakladateľ spoločnosti PIP sa podľa britských médií nachádza na juhu Francúzska, kde údajne aj plánuje zostať. Silikón, z ktorého podozrivé implantáty vyrábali, sa údajne pôvodne používal ako výplň do matracov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu