Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na vianočnej omši vybuchla bomba, najmenej 19 mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ABUJA - Najmenej 19 ľudí zahynulo dnes pri výbuchu bomby na vianočnej omši v katolíckom kostole sv. Terezy v meste Madalla pri Abuji.

"Počul som výbuch. Môj dom sa zatriasol. Vyšiel som pred kostol, aby som videl, čo sa stalo. Sám som napočítal 19 tiel - mnohé boli zmrzačené - a tiež päť zničených vozidiel," povedal pre agentúru Reuters očitý svedok.
      
Pohotovostná služba v Abuji uviedla, že nemá k dispozícii dosť sanitiek, aby sa mohla postarať o mŕtvych a zranených ľudí. Údaje o počte obetí a zranených osôb sa stále líšia.
      
Druhý výbuch dnes nastal pri kostole v nigérijskom meste Jos, oznámil podľa agentúry AP hovorca nigérijskej vlády Pam Ayuba. Po explózii bolo počuť výstrely, najmenej jeden policajt utrpel zranenia. Bližšie podrobnosti neboli bezprostredne známe.
      
K zodpovednosti za útoky sa ešte nikto neprihlásil, ale Nigéria trpí vlnou náboženského násilia, za ktoré je zodpovedná radikálna moslimská sekta Boko Haram.
      
Bezpečnostná situácia v Nigérii je v súčasnosti napätá. V priebehu posledných troch dní zahynuli na severovýchode krajiny pri bojoch medzi členmi skupiny Boko Haram a vládnymi jednotkami desiatky ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu