Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na školákov hodili bombu počas vyučovania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ABUJA - Sedem ľudí vrátane detí mladších ako deväť rokov utrpeli dnes zranenia po výbuchu podomácky vyrobenej bomby, ktorú neznámi útočníci hodili do arabskej školy na juhu Nigérie.

 Opätovne to vyvolalo napätie medzi moslimami a kresťanmi po vianočnej sérii islamistických bombových útokov na kostoly, pri ktorých zahynulo najmenej 32 ľudí.

K novému útoku došlo v utorok okolo 22. hodiny, iba dva dni po vianočných útokoch na kostoly a ďalšie svätyne, ku ktorým sa prihlásila skupina Boko Haram.

"Nejakí muži, ktorí išli v automobile Camri, hodili výbušninu malej kapacity do školy, kde bola hodina arabčiny," informoval hovorca polície v nigérijskom štáte Delta. "Na hodine boli deti vo veku od štyroch do deviatich rokov. Šesť detí a jeden dospelý utrpeli zranenia," dodal.

Boko Haram - čo v jazyku hausa, ktorým sa hovorí v severnej Nigérii, znamená "západná výchova je hriechom" - sa silne inšpiruje afganským hnutím Taliban. Táto sekta má na svedomí desiatky bombových i strelných atentátov na severe krajiny. Prihlásila sa aj k dvom tohtoročným útokom v Abuji, ku ktorým patril i vôbec prvý samovražedný bombový útok na regionálne sídlo OSN - v auguste pri ňom zahynulo najmenej 23 ľudí. Ľudskoprávne skupiny tvrdia, že Boko Haram zabila od júla 2010 už vyše 250 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu