Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Princa Philipa operovali, navštívili ho Kráľovná Alžbeta a princ Charles

Kráľovná Alžbeta ide navštíviť princa Philipa v nemocnici
Kráľovná Alžbeta ide navštíviť princa Philipa v nemocnici

CAMBRIDGE - Hospitalizovaného britského princa Philipa v sobotu v nemocnici navštívila jeho manželka, kráľovná Alžbeta II. a jeho najstarší syn, princ Charles, ktorý prišiel aj so svojou ženou Camillou.

Potvrdil to v sobotu Buckinghamský palác, žiadne ďalšie podobnosti však neponúkol. Známe nie je ani to, či princ Philip bude po menšej operácii srdca môcť stráviť vianočné sviatky doma so svojou rodinou.

Princ Philip sa v piatok musel podrobiť menšej operácii srdca pre upchatú srdcovú artériu, ktorá spôsobila princovi veľké bolesti v oblasti hrudníka a vynútila si okamžitý prevoz vrtuľníkom do nemocnice. Tam sa podrobil úspešnej procedúre, počas ktorej bol pri vedomí. Princa Philipa (90), vojvodu z Edinburghu, ktorý je rodákom z gréckeho ostrova Korfu, zasiahli bolesti počas predvianočného večera v kráľovskom sídle Sandringham v Norfolku, kde britská kráľovská rodina tradične trávi vianočné sviatky.

Princ Philip je okrem iného známy svojským humorom a politicky nekorektnými vyjadreniami. Raz počas návštevy Holandska poukázal na tváre jeho obyvateľov, ktoré prirovnal k zadkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu