Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tymošenkovej stúpenci zaútočili na súd v Kyjeve

Tymošenkovej stúpenci zaútočili na súd v Kyjeve Zobraziť galériu (3)
Tymošenkovej stúpenci zaútočili na súd v Kyjeve

MOSKVA - Stúpenci bývalej ukrajinskej premiérky Julie Tymošenkovej sa dnes pokúsili vniknúť do budovy odvolacieho súdu v Kyjeve pričom sa dostali do násilných stretov s políciou. Oznámila to agentúra RIA Novosti.

K zrážkam došlo pred začiatkom súdneho pojednávania vo veci Tymošenkovej odvolania voči sedemročnému trestu väzenia, na ktorý bola odsúdená v októbri. Väznená expremiérka sa podľa obhajcov na pojednávaní nezúčastní zo zdravotných dôvodov.

Policajti museli zasahovať aj voči niektorým poslancom ukrajinského parlamentu, ktorým nepovolili vstup do súdnej budovy.

Tymošenkovú v októbri odsúdili na sedem rokov väzenia za zneužitie právomocí, ona sa však označuje za obeť politického prenasledovania zo strany svojho politického rivala, prezidenta Viktora Janukovyča. Verdikt označili za politický motivovaný Spojené štáty aj Európska únia.

Medzičasom voči Tymošenkovej vzniesli nové obvinenia z daňových únikov a sprenevery štátnych financií, v spojitosti s ktorýmu na ňu vydali druhý zatykač. Bývalá premiérka sa teda nedostane z väzenia ani v prípade zrušenia októbrového verdiktu odvolacím súdom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu