Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V islamskom seminári našli takmer 70 spútaných študentov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ISLAMABAD - Polícia v južnom Pakistane našla 68 študentov spútaných a zadržiavaných v suteréne islamského seminára. Informovali o tom dnes pakistanskí predstavitelia. Študentov vo veku štyri roky až 54 rokov našli v pondelok pri razii v seminári na okraji mesta Karáčí.

"Medzi spútanými študentmi bolo 14 detí a 54 dospelých mužov," uviedol podľa agentúry DPA policajný vyšetrovateľ.

"Rodičia a príbuzní tam prihlásili žiakov na nápravu, pretože niektorí z nich boli drogovo závislí a niektorí boli jednoducho duševne chorí," uviedol vyšetrovateľ. "Vedenie seminára účtovalo od každej rodiny 5000 rupií (približne 43 eur) mesačne," vysvetlil.

"Menia nás tu na mudžáhidov," povedal jeden študent pre televíziu Geo. "Menia nás tu na Taliban. Tvrdia, že nás tu vycvičia a potom pošlú bojovať.," dodal.

Policajti zatkli v seminári jedného islamského duchovného, štyrom ďalším sa však podarilo ujsť. Minister vnútra Rahmán Malik nariadil polícii v Karáčí, aby zhromaždila informácie o rodinách študentov a zistila, či boli cvičení pre terorizmus.

Úrady mali dlho podozrenie, že niektoré z tisícov islamských seminárov, nachádzajúcich sa v Pakistane, verbujú nových bojovníkov spomedzi svojich študentov a posielajú ich na výcvik do kmeňových regiónov popri hraniciach s Afganistanom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu