Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Študent (22), ktorý zastrelil policajta, bol zo susednej školy

Ross Truett Ashley
Ross Truett Ashley (Zdroj: SITA)

BLACKSBURG - Americká polícia identifikovala strelca z Technickej univerzity v Blacksburgu vo Virgínii, ktorý vo štvrtok zabil policajta a následne sám seba. Išlo o 22-ročného študenta susednej vysokej školy Rossa Truetta Ashleyho.

Deň pred streľbou Ashley údajne ukradol zo zbraňou auto realitnej kancelárie v blízkom Radforde, kde študoval. Vozidlo značky Mercedes Benz sa po streľbe našlo v areáli univerzity Virginia Tech.
      
Ashley zastrelil policajta Derieka W. Crousea sediaceho vo svojom aute a vzápätí z miesta utiekol. Pri univerzitnom skleníku si vyzliekol pulóver a vlnenú čiapku, ktoré nechal v pohodenom ruksaku. Následne sa dostal k blízkemu parkovisku, kde sa zastrelil.
      
Polícia stále vyšetruje, prečo zabil univerzitného policajta Derieka W. Crousea. Vyšetrovatelia dosiaľ nenašli žiadne spojenie medzi strelcom a ženatým 39-ročným otcom piatich detí, ktorý v minulosti slúžil v armáde. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.
      
Štvrtková udalosť na Technickej univerzite spôsobila uzavretie inštitúcie a vyvolala spomienky na streľbu z roku 2007. Univerzita sa vtedy stala dejiskom útoku, pri ktorom juhokórejský študent zastrelil dovedna 32 ľudí a 25 zranil. Potom spáchal samovraždu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu