Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Študent prebudil spiaceho vodiča, zachránil desiatky spolužiakov!

Emmanuel budí vodiča
Emmanuel budí vodiča (Zdroj: YouTube)

TACOMA - Školské autobusy denne dopravujú na strednú školu v Tacome vo Washingtone stovky študentov. Pondelková cesta jedného z nich sa ale takmer skončila tragédiou, keď vodič zaspal za volantom. Duchaprítomný tínedžer Emmanuel Williams však pohotovo zakročil a svojím konaním zachránil minimálne 25 spolužiakov.

Sedemnásťročný študent šiel popoludní zo školy, keď si všimol, že sa vodič autobusu chová zvláštne. "Pozeral som sa na neho, ako sa mu zatvárajú oči. Keď sme šli do zákruty, otvoril ich, pozrel sa na obe strany a išiel ďalej. Bolo vidno, že je unavený stále viac a viac," povedal Emmanuel televízii KOMO 4.

Šesťdesiatpäťročný vodič začal na ceste nečakane kľučkovať. Keď odbočil na diaľnicu, úplne stratil pojem o dianí naokolo. A presne v tú chvíľu Williams zakročil. "Akonáhle som zbadal, že mu padá hlava, a že autobus mieri na diaľnicu, vyskočil som. Čo najrýchlejšie som bežal dopredu. Myslím, že som urobil to, čo bolo v tej chvíli správne," vysvetlil.

Študentovi sa podarilo včas vodiča prebudiť a predísť tak tomu, aby autobus skončil mimo vozovky. Ešte niekoľko dní po nehode stále premýšľa o katastrofe, ku ktorej mohlo dôjsť, keby nezakročil. "Mohlo sa stať veľké nešťastie, pretože vodič by pravdepodobne narazil," povedal mladík.

Vyšetrovatelia sa teraz snažia zistiť presný dôvod, prečo vodič zaspával. Preverili jeho zdravotný stav a dokonca aj prípadnú prítomnosť liekov v jeho tele. Dočasne ho z práce suspendovali.

Vodič zaspal za volantom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu