Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ukrajinský poslanec si to s kravou namieril do parlamentu!

Poslanca s kravou zastavila až ostraha
Poslanca s kravou zastavila až ostraha (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Až špeciálna pohotovostná jednotka dnes v centre Kyjeva zabránila nezávislému poslancovi ukrajinského parlamentu Olehovi Ljaškovi, aby do sály snemovne priviedol kravu. Dojnicu menom Karina poslanec dostal darom od protestujúcich farmárov za úsilie, s ktorým podporil ich boj proti novele pozemkového zákona.

"Uvoľnite cestu! Som ľudový poslanec Najvyššej rady Oleh Ljaško, a toto je moja krava," dožadoval sa poslanec vstupu do parlamentnej budovy. Jeho žiadosť ale narazila na odpor ostrahy, ktorá krave zastúpila cestu. Ljaško nakoniec boj za svoje práva vzdal a kravu odviedol späť na korbu nákladiaku, ktorým ju nechal do centra priviezť.

S podporou svojej kravy chcel poslanec v snemovni protestovať proti zmene pozemkového zákona, ktorá podľa neho zbavuje ukrajinský vidiek pastvín. "Ľudia musia vyjsť do ulíc, pretože zákony tohto parlamentu ich privádzajú do zúfalstva. Vždy som stál a budem aj ďalej stáť na strane ľudu," povedal kyjevským novinárom.

Ako napísala ukrajinská agentúra Unian, Karina pri ústupe od parlamentnej budovy postrácala niekoľko kravincov, ktoré musel Ljaško pod policajným dohľadom vlastnoručne odpratať.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu