Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrť v mene futbalu: Kvôli ME na Ukrajine zabili tisícky zvierat!

Takto skončili psíkovia, pre ktorých sa nenašlo miesto v útulkoch Zobraziť galériu (2)
Takto skončili psíkovia, pre ktorých sa nenašlo miesto v útulkoch (Zdroj: ibtimes.com)

PRAHA - Na dnešné žrebovanie futbalových Majstrovstiev Európy je už v Kyjeve všetko pripravené. Horšie je to so zabezpečením čistoty dejísk športového podujajtia, ktoré sa koná raz za štyri roky. Tento týždeň prenikli na verejnosť otrasné praktiky, pomocou ktorých sa usporiadatelia starajú o to, aby boli ulice miest, kde sa odohrajú jednotlivé zápasy, tip-top.

Do začiatku ME ostáva približne šesť mesiacov. Organizátori však majú ešte čo vylepšovať, "Zajtra by sa asi nemohlo začať hrať, ale za polroka tu všetko zvládnu dokončiť," vyhlásil český tréner Pavel Hapal, ktorý v Poľsku pôsobí na lavičke prvoligového Lubinu.

Posledné úpravy vykonávajú robotníci na Národnom štadióne vo Varšave, ktorý bude hostiť otvárací zápas celého turnaja. Na Ukrajine tiež nedávno oslavovali, keď v októbri otvorili štadióny v Kyjeve a Ľvove. Lenže momentálne sa o oboch mestách v zahraničných médiách hovorí v inej súvislosti - kvôli spôsobu, akým sa pokúšajú "skrášľovať" svoje prostredie.

Nedávny zákaz vystavovať podprsenky na balkónoch, aby nekazili estetický dojem návštevníkov, vyvolal skôr úsmevy. Uplynulý rok však ukrajinské úrady nariadili hromadný odchyt túlavých psov, ktorý skončil v 20 tisícoch prípadoch ich utratením. Tento postup vyvolal ďaleko ostrejšiu reakciu. V Donecku podľa informácií v britskej tlači mali platiť za každé zničené zviera v prepočte zhruba 40 eur.

Smrť v mene futbalu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ibtimes.com)

Európska futbalová únia UEFA vyvinula spolu s ochrancami zvierat tlak, aby sa prax zmenila, načo ukrajinská vláda zareagovala a zmenila pravidlá. Okrem futbalového zázemia sa tak v tretej najväčšej európskej krajine chystá aj výstavba nových útulkov.

V minulosti sa už mnohokrát diskutovalo o tom, či Poľsko a Ukrajina predstavujú správnu voľbu pre organizovanie tak veľkého podujatia ako sú práve Majstrovstvá Európy. Teraz nastáva čas, kedy musia hostitelia Eura kritikom dokázať, že si futbalový sviatok zaslúžia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu