Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chorý svet? Dievča (19) si má vziať príbuzného, ktorý ho znásilnil!

ilustračné foto
ilustračné foto

KÁBUL - Afganku súd poslal do väzenia za cudzoložstvo potom, čo ju znásilnil jej príbuzný. Devätnásťročná Gulnáz sa dostane na slobodu, musí si ale násilníka vziať! Informuje o tom v piatok server amerického denníka The Washington Post.

Gulnáz sa stala známou vďaka švédskemu dokumentu financovanému Európskou úniou "Žiadne burky za mrežami". Film bol ale cenzurovaný, pretože sa diplomati obávali o jej osud.

Rastúci záujem vo svete pritiahol k prípadu pozornosť afganského prezidenta Hamída Karzaja. Ten oznámil, že bude Gulnáz prepustená, ak bude súhlasiť s rokovaním s násilníkom. Vyjednávanie prinieslo výsledok, ktorého sa Gulnáz vopred obávala. Na slobodu sa dostane, ak si útočníka vezme!

Režisérka dokumentu Clementine Malpasová pre britský denník Guardian povedala, že sa Gulnáz "cíti, ako by nemala inú možnosť, než si ho vziať". Afganka to údajne považuje za "jedinú cestu, ako sa zmieriť s jeho rodinou".

Afganská kultúra umožňuje legitimizovať dieťa narodené mimo manželstva tým, že si matka vezme otca dieťaťa. Platí to aj v prípade, že bolo dieťa počaté pri znásilnení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu