Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Scientológovia väznili dievča 12 rokov na lodi, drelo 48 hodín v kuse!

Na tejto lodi strávila Valeska nedobrovoľne dlhé roky
Na tejto lodi strávila Valeska nedobrovoľne dlhé roky (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Nepredstaviteľnú dobu strávila Valeska Parisová v zajatí scientologickej cirkvi. Po tom, čo jej rodičia, taktiež bývalí členovia, verejne cirkev kritizovali, vtedy osemnásťročnú dievčinu zajali a uväznili. Prívrženci sekty ju vraj uniesli z obavy, aby o svoju ovečku neprišli. Informácie priniesla austrálska televízia ABC.

Dievča, pôvodom zo Švajčiarska, bolo vychovávané podľa pravidiel scientológov už od raného veku. Ako štrnásťročná dokonca podpísala zmluvu, ktorou sa cirkvi zaviazala na miliardu rokov. Jej matka ale po samovražde exmanžela cirkev verejne odsúdila v televízii. Jej manžel, bývalý milionár, totiž posledné dni strávil v chudobe, a to všetko vraj kvôli chamtivosti scientológov.

V obave, že by Valeska cirkev po vzore matky opustila, ju zajali a uväznili na zaoceánskej lodi, ktorá slúži ako základňa pre "najvyššie poradenstvo". Tam musela tvrdo pracovať, niekedy aj 48 hodín bez spánku a bez akejkoľvek pomoci. Opustiť plavidlo mohla len s doprovodom.

Scientologická cirkev samozrejme obvinenia popiera. Podľa jej vyjadrenia na lodi mladá žena držaná nebola a jej obvinenia sú vymyslené. Nie je to prvý škandál spojený s menom tejto cirkvi, napriek tomu má veľa prívržencov. Sú medzi nimi aj celebrity ako Tom Cruise, Katie Holmes či John Travolta.

Valesku väznili scientológovia

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu