Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zbytočná smrť Travoltovho syna - zabila ho scientológia?!

John Travolta Zobraziť galériu (3)
John Travolta (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Len krátko po tragickej udalosti musia rodičia čeliť ďalšej nepríjemnej situácii. Verejnosť ich začala obviňovať zo zanedbania starostlivosti o vlastného syna. Nad Jettovým údajným záchvatom, ktorý spôsobil jeho smrť, totiž visí obrovské množstvo otáznikov.

Slávni rodičia šestnásťročného Jetta všade uvádzali, že ich najstarší syn trpí vzácnou Kawasakiho chorobou. Už tu sa naskytla prvá nejasnosť.

„Pracovala som s 1200 deťmi staršími ako je štrnásť rokov a nebol medzi nimi jediný, ktorý by trpel záchvatmi,“ hovorí Sue Davidson zo združenia podporujúceho jedincov postihnutých Kawasakiho chorobou.

Problém je teda evidentne niekde úplne inde. Trochu svetla do nejasnej situácie vniesol Tim Kennig, otec dievčatka s autizmom. „Scientológia mu bránila si uvedomiť, že jeho syn je autista. Oni to vidia ako slabosť.“ John Travolta (54) je verným stúpencom tohto kontroverzného náboženstva už 24 rokov. Nový religiózny smer považuje poruchy za defekt ľudskej bytosti, ktorý si vyžaduje výlučne spirituálne liečenie. Farmakologické prípravky sú v tomto prípade scientológmi zakázané.

Mnoho detí postihnutých autizmom trpí aj epileptickými záchvatmi. Tie sú bez správneho užívania liečiv samozrejme veľmi nebezpečné. Podľa zverejnených informácii sa stal Jettovi osudný práve pád na hlavu počas záchvatu. Pokiaľ by sa rodičia spoľahli viac na modernú medicínu, mohol byť ich syn pravdepodobne ešte na žive.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu