Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lekári liečili nádor ako bolesť chrbta, Dagmar (32) zomrela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ebraintumor.com)

PRAHA - Nádor v tele pacientky Dagmar K. († 32), matky dvoch detí, liečili doktori rok a pol analgetikami. Po tom, čo mladá žena zomrela, pokojne hovoria: "Postupovali sme správne!" Liečbu včera obhajoval prednosta neurologickej kliniky hradeckej nemocnice Radomír T. na súde. Manžel zosnulej Jiří Š. požaduje dvojmiliónové odškodné pre pozostalých synov.

Vdovec je presvedčený, že nemocnica nevyužila včas dostupné metódy vyšetrenia k odhaleniu nádoru. Dagmar sa tým znížila šanca vyhrať nad rakovinou a ich deti prišli príliš skoro o mamičku.

Tá sa na kruté bolesti chrbta, ktoré jej vystreľovali až do prstov a hrudníka, začala sťažovať zhruba pred piatimi rokmi. Počas viac ako roku a pol prišla minimálne 33-krát do hradeckej nemocnice. Lekári ju údajne vždy len zröntgenovali a poslali na ultrazvuk. Pretože nič nezistili, predpisovali len analgetiká na utíšenie bolesti.

Až po 19 mesiacoch prednosta neurológie nechal pacientku vyšetriť magnetickou rezonanciou. Tá odhalila, že jej na chrbtici narástol kostný nádor, tzv Ewingov sarkóm, veľký ako vajce. Pacientka o rok neskôr rakovine podľahla.

Lekár tvrdil, že nebol dôvod rezonanciu urobiť skôr. "Pacientka sa sťažovala na lokálnu bolesť. Príznaky signalizujúce tlak na nervový systém sme neobjavili," uviedol. Po otázkach právnika žalujúcej strany, ktorý predložil lekárske správy z nemocnice, ale pripustil, že si žena sťažovala aj na bolesti zasahujúce aj iné časti tela. "Pán primár bagatelizoval problémy ženy a klamal, až sa mu z úst prášilo," reagoval právnik.

Súd chce povolať znalca. Spracovanie jeho odpovedí môže trvať aj mesiace, takže nie je jasné, kedy bude v riešení sporu pokračovať.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu