Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Motor v lietadle Airbus A380 museli vypnúť počas letu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SINGAPUR - Piloti leteckej spoločnosti Singapore Airlines dnes museli vypnúť motor na obrovskom prúdovom lietadle Airbus A380 smerujúcom do Európy a vrátili sa s ním do Singapuru. Informovali o tom samotné aerolínie.

Lietadlo, ktoré viezlo 430 pasažierov do nemeckého Frankfurtu nad Mohanom, bolo vo vzduchu približne tri hodiny, keď posádka zaznamenala prudké zvýšenie obrátok v jednom zo štyroch motorov značky Rolls-Royce. Piloti  motor vypli, obrátili lietadlo a bezpečne pristáli v Singapure so zvyšnými troma motormi. Pasažierov do Frankfurtu dopravilo iné lietadlo.

"Stroj je schopný letieť bezpečne aj s troma motormi a naši zákazníci neboli v žiadnom prípade ohrození. Posádka však radšej urobila kompromis," uviedli Singapore Airlines vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra AP. "Incident prešetrujeme a motor podrobíme dôkladnej prehliadke, zároveň budeme problém konzultovať s Rolls-Royceom," napísali aerolínie.

Typ obrieho dopravného lietadla A380 postihli už mnohé technické problémy. Niekoľko leteckých spoločností, vrátane Singapore Airlines, odhalilo vlani praskliny na krídlach A380. V roku 2010 vybuchol počas letu nad Indonéziou motor Rolls-Royce na lietadle spoločnosti Qantas, čo si vynútilo jeho núdzové pristátie v Singapure. Singapore Airlines nekonkretizovali typ motora Rolls-Royce, ktorý museli piloti vypnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu