Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovák v Česku chcel zabiť obchodnú zástupkyňu, dostal 17 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pražský mestský súd - zatiaľ neprávoplatne - potrestal 26-ročného Slováka Jána B. 17 rokmi väzenia v najťažšom väzení. Podľa rozsudku sa pokúsil zavraždiť obchodnú zástupkyňu spoločnosti Provident, aby sa mohol zmocniť jej peňazí, informovala tlačová agentúra Mediafax.

Okrem trestu väzenia si Ján B. od mestského súdu v stredu vypočul aj trest vyhostenia. Po odpykaní trestu musí opustiť ako cudzinec Českú republiku.
      
Rozsudok nie je ešte právoplatný, pretože štátna zástupkyňa i obžalovaní si ponechali lehotu na odvolanie na vrchný súd.
      
Trestný senát mestského súdu prerokoval prípad  v priebehu jedného dňa, spresnil spravodajský server Mediafax.cz.
      
Prokurátorka obžalovala zo zločinu vraždy spáchanej s úmyslom získať majetkový prospech okrem Jána B. aj jeho komplica Martina J. Súd mu však vražedný úmysel nepreukázal a vymeral mu miernejší, sedemročný trest za lúpež. Obom obžalovaným pôvodne hrozilo za vraždu 15-20 rokov väzenia alebo výnimočné tresty.
      
K zločinu došlo vo februári tohto roku v byte Jána B. na Zbynickej ulici v Prahe-5, kam prišla večer zástupkyňa Providentu po jednu zo splátok úveru. Ján B. ju však fyzicky napadol, prelepil jej ústa lepiacou páskou a Martin J. jej zviazal nohy.
      
"Následne začal (Ján B.) poškodenú škrtiť rukami, až poškodená upadla do šoku," píše štátna zástupkyňa v obžalobe.
      
Žena sa nakoniec zachránila, keď si z posledných síl urobila nechtom malý otvor na dýchanie v igelitovom vrecku, ktorý jej obžalovaný nasadil na hlavu. Útočníkov potom prekabátila, keď vstala a sľúbila, že im do druhého dňa zoženie ešte viac peňazí, než ktoré mala vtedy pri sebe, priblížila agentúra Mediafax.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu