Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V spánku zabil svojich troch synov, popravili ho!

Reginald Brooks
Reginald Brooks

LUCASVILLE - V americkom štáte Ohio popravili 66-ročného muža, odsúdeného na smrť za vraždu svojich troch synov z roku 1982. Urobil tak počas ich spánku, niekoľko týždňov po tom, ako jeho manželka požiadal o rozvod.

Reginald Brooks sa stal prvým popraveným v štáte Ohio za ostatných šesť mesiacov. Ako uviedla agentúra AP, v tomto štáte vykonávajú, po Texase, najviac trestov smrti v USA.

Federálne súdy pred vykonaním trestu zamietli žiadosť obhajoby, aby zrušila popravu, pretože odsúdený bol v čase spáchania činu duševne nespôsobilý uvedomiť si závažnosť svojho konania. Obhajoba argumentovala, že Brooks je paranoidným schizofrenikom, ktorý trpel duševnou chorobou dlho pred zabitím svojich synov vo veku 11, 15 a 17 rokov strelením do hlavy počas ich spánku v dome v meste East Cleveland.

Prokuratúra uznala, že Brooks bol síce duševne chorý, ale neprijala názor, že páchateľ si svoje konanie neuvedomoval. Muž si kúpil zbraň dva týždne pred vykonaním strašného činu a vraždu naplánoval a odišiel autobusom z domu spolu s dokumentmi, ktoré mu mohli pomôcť začať nový život. S názorom sa stotožnil súd.

Vrah si odpykal vo väzení vyše 27 rokov. Stal od opätovného zavedenia vykonávania trestu smrti v roku 1999 zatiaľ najstarším popraveným väzňom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu