Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mrazivé FOTO žien pred popravou: Hrajú karty a lakujú si nechty!

Na prvý pohľad to vôbec nevyzerá tak, že ženy na fotke o pár hodín popravia Zobraziť galériu (5)
Na prvý pohľad to vôbec nevyzerá tak, že ženy na fotke o pár hodín popravia (Zdroj: indiatvnews.com)

PEKING - Nebývalý pohľad na ženy čakajúce na popravu v čínskej väznici ponúka série fotografií, ktorá bola prvýkrát zverejnená na internete. Snímky ukazujú odsúdenkyne pri bežných činnostiach, ktoré však robia naposledy v živote. Informoval o tom denník Daily Mail.

Snímky urobil nemenovaný civilný fotograf v stredočínskom meste Wu-chan 24. júna 2003, až minulý týždeň ich však publikovala hongkongská televízna stanica Phoenix TV. Na fotografiách sú zachytené štyri priekupníčky drog, s ktorými fotograf zotrval od 21:00 hod do 7:21 hodín nasledujúceho dňa, na kedy bol stanovený termín ich popravy.

Jeden zo záberov zobrazuje väzenskú celu, v ktorej sú rozsadené väzenkyne s miernejšími trestami v modrom oblečení a medzi nimi dve v červených šatách, ktoré budú onedlho popravené. Celá skupina hrá v prítomnosti dozorkýň karty a pritom vtipkuje. Na ďalšom obrázku je vidieť žena, ktorá sa chystá zjesť svoju poslednú večeru - fazuľovú polievku, hranolky a hamburger z McDonalds a zmrzlinu.

Mrazivé FOTO žien pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: indiatvnews.com)

Na iných záberoch si zas trestankyne skúšajú oblečenie a nové topánky, v ktorých pôjdu na druhý svet. Jedna z nich si nakoniec zvolí čierne tričko, pretože jej pripadá, že pôvodné biele jej pridáva kilogramy navyše. Ďalšia žena odovzdáva svoje šaty, ktoré už nebude potrebovať, "kolegyni" z väzenia. Okrem toho sa odsúdené ženy venujú iným praktickým činnostiam ako napríklad spisovanie závetu či lakovanie nechtov.

Mrazivé FOTO žien pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: indiatvnews.com)

Mrazivé snímky ukazujú ženy tesne pred smrťou, ako sú v zástupe 16 odsúdencov na smrť - zrejme ako odstrašujúci príklad - demonštratívne vedené pred zrakmi verejnosti spútané na popravisko. Jedna z odsúdených žien sa pred popravou rozplače.

Mrazivé FOTO žien pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: indiatvnews.com)

Čína popravuje najviac ľudí na svete, ich presný počet však prísne tají. Odsúdenci sú zastrelení guľkou do tyla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu