Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Mexiku zahynul minister vnútra pri páde vrtuľníka!

Miesto nehody Zobraziť galériu (3)
Miesto nehody (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Chyba pilota bola najpravdepodobnejšou príčinou piatkovej havárie vrtuľníka, pri ktorej zahynul mexický minister vnútra Francisco Blake. Vyplýva to z prvých výsledkov vyšetrovania, ktoré dnes zverejnili miestne médiá.

Vyšetrovanie preukázalo, že vo vrtuľníku nedošlo k žiadnej explózii ani technickej poruke. Pilot si zvolil ručný spôsob riadenia bez prístrojov, ktoré by mu hlásili prekážky na trase. Zlé poveternostné podmienky a hmla mohli ovplyvniť pilotove vnímanie vzdialeností a spôsobili, že s vrtuľníkom narazil do vrchu, napísali noviny Reforma.
      
K havárii došlo južne od hlavného mesta Mexiko. Spolu s Blakeom zahynulo na palube helikoptéry ďalších sedem ľudí.
      
Mexický minister vnútra bol vedúcou postavou v krvavej vojne proti obchodníkom s drogami a v krajine bol mužom číslo dva. Calderón ho postavil do čela obrovského vojenského a justičného úsilia Mexika, namiereného proti drogovým kartelom.
      
Calderón už prišiel o jedného ministra vnútra, Juana Camila Mourina, ktorý zahynul v novembri 2008 pri havárii malého lietadla v metropole Mexiko. Stroj letel príliš blízko trasy oveľa väčšieho dopravného lietadla, čo spôsobilo smrtiacu vlnu turbulencie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu