Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

To je smola: Keňan sa stratil hneď v dvoch snehových búrkach!

ilustračné foto
ilustračné foto

ANCHORAGE - Kenského bežca z tímu Aljašskej univerzity v Anchorage, ktorý zmizol v nedeľu v čase dvoch snehových búrok, našli po troch dňoch s omrzlinami oboch nôh a vážnym podchladením. Zatiaľ nie je jasné, ako sa omrzliny podpíšu na jeho športovej kariére.

Dvadsaťosemročný bežec country crossu Marko Cheseto zmizol deň po tom, čo jeho tím prišiel z atletického šampionátu, kde vyhral všetky tituly, ktoré mohol. Cheseto si vzal na nejaký čas voľno minulú sezónu, keď jeden z jeho tímových kolegov, Keňan William Ritekwiang, spáchal samovraždu.

Bežca videli naposledy v nedeľu v noci a jeho spolubývajúci oznámili jeho zmiznutie až v pondelok ráno. Polícia po ňom pátrala na všetkých významnejších cestách v Anchorage, potápači sa začali už pripravovať na prehľadanie jazier okolo univerzitného kampusu. Cheseto sa nakoniec sám objavil v hoteli v blízkosti kampusu v stredu okolo 3:30 (13:30 SEČ).

Podľa športového riaditeľa univerzity Steva Cobba je bežec v starostlivosti lekárov miestnej nemocnice. Polícia čaká, až bude Cheseta môcť vypočuť. Zatiaľ nie je jasné, či zranenia Chesetovi zabránia v pretekaní. "Sme hlavne vďační za to, že bol nájdený a teraz je ošetrený," dodal Cobb.

Cheseto sa v posledných dvoch sezónach stal víťazom na západe Spojených štátov. Posledného šampionátu sa zúčastnil ako manažér tímu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu