Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neobvyklá októbrová búrka: Napadlo až 30 cm snehu!

Búrka zanechala až 30 centimetrov snehu Zobraziť galériu (5)
Búrka zanechala až 30 centimetrov snehu (Zdroj: SITA)

BOSTON - Neobvyklá októbrová snehová búrka vyčíňala v sobotu na husto obývanom východnom pobreží USA. V štátoch New York, Pensylvánia, Maryland či Massachusetts zanechala až do 30 centimetrov snehu. V dôsledku nepriaznivého počasia prišli o život najmenej traja ľudia.

Výpadky elektriny postihli viac ako dva milióny domácností a firiem. Najmenej 1000 letov museli zrušiť. Najviac postihnuté boli letiská vo Filadelfii, New Yorku a New Jersey.
      
Skorý a prudký príchod zimy dva dni pred sviatkom Halloween znamená prekonanie viacerých rekordov. Podľa denníka The New York Times je to iba tretíkrát od roku 1876, čo v New Yorku padal sneh v októbri. V meste panujú teploty tesne nad nulou.
      
V Pensylvánii nevydržal nápor snehu strom, ktorý spadol na dom a zabil 84-ročného muža driemajúceho v kresle. Ďalší človek zahynul v Connecticute pri dopravnej nehode na šmykľavej vozovke. V štáte Massachusetts zabilo 20-ročného muža elektrické vedenie, ktoré spadlo v dôsledku silného vetra a ťažkého snehu.
      
Sneh a chlad otestoval odhodlanie účastníkov protestu Obsaďte Wall Street, ktorí demonštrujú proti ekonomickej nerovnosti. V silnom vetre sa ukryli v snehom pokrytých stanoch v parku vo finančnej štvrti Manhattanu, kde toto hnutie prvýkrát rozložilo svoj tábor pred šiestimi týždňami. Odvtedy sa podobné akcie konajú v mestských parkoch po celých Spojených štátoch. V sobotu polícia zatkla desiatky demonštrantov v Denveri a v Nashville.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu