Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rakúsko: Požiar v Hainburgu si vyžiadal sedem zranených

Ilsutračné foto
Ilsutračné foto

BRUCK AN DER LEITHA - Sedem osôb utrpelo zranenia pri štvrtkovom požiari obytného domu v rakúskom meste Hainburg an der Donau. Informovala o tom dnes agentúra APA s odvolaním sa na záchrannú službu "144 - Notruf NÖ".

Päť obyvateľov domu a dvaja hasiči skončili v nemocnici s podozrením na ľahkú otravu dymom. Dohromady muselo byť evakuovaných asi 20 osôb. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Podľa polície vznikol požiar krátko pred 21.00 h v jednom z bytov na zvýšenom prízemí obytného domu vo východnej časti Hainburgu, pričom sa tvoril hustý dym. Ako potvrdil Christian Schulz z miestnej hasičskej jednotky, postihnutý byt z veľkej časti vyhorel a vlastník bytu bol jednou z obetí ľahkej otravy dymom. Pri evakuácii osôb boli použité rebríky.

Na hasení požiaru sa podieľali štyri hasičské jednotky s asi 50 členmi. Spoločnými silami sa im podarilo zabrániť šíreniu požiaru na susediace byty. V obytnom dome došlo aj pôsobením dymu k značným majetkovým škodám. Červený kríž asistoval nasadením celkovo siedmich vozidiel záchrannej služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu