Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Skutočný milionár z chatrče: Chudobný Ind vyhral závratných 35 miliónov!

Sushil Kumar s bollywoodskou legendou Amitabhom Bachchanom
Sushil Kumar s bollywoodskou legendou Amitabhom Bachchanom (Zdroj: SITA)

NAI DILLÍ - V roku 2008 prišiel do kín film 'Milionár z chatrče', ktorý jeho tvorcom vyniesol osem Oscarov. Chudobná sirota v ňom získala rozprávkovú výhru 20 miliónov v populárnej televíznej súťaži. V minulom týždni sa tento príbeh stal skutočnosťou. Chudobný kancelársky pracovník Sushil Kumar (27) si svojimi znalosťami vyslúžil hlavnú výhru v indickej televíznej súťaži KBC, v prepočte vyhral 736-tisíc eur.

Prvýkrát v histórii indickej súťaže, ktorá bola  na Slovensku vysielaná pod názvom "Milionár", získal nejaký súťažiaci najvyššiu výhru. Do kresla naproti bollywoodskej legende Amitabhovi Bachchanovi zasadol Sushil Kumar.

Objavila sa posledná otázka: Ktorá koloniálna veľmoc sa vzdala svojho vplyvu v Indii, keď 16. októbra 1868 predala svoje práva na Nikobary? Všetci napäto čakali, či Kumar vysloví správnu odpoveď, teda Dánsko. Potom moderátor prezradil výsledok a televíznym štúdiom prešla elektrizujúca vlna nadšenia. Kumar na seba dokonca v ošiali vychrstol pohárik vody, ktorý držal v ruke.

"Nemôžem ani slovami vyjadriť, ako krásny to bol okamih. Všetko bolo tak neskutočné a neuveriteľné. Keď ma Bachchan vyhlásil víťazom, cítil som neopísateľnú radosť a nadšenie. Viete si iste predstaviť, ako sú tie milióny dôležité pre niekoho, kto živí celú rodinu z chudobného mesačného platu 6000 rupií (cca 90 eur)," povedal agentúre Reuters ešte len päť mesiacov ženatý Kumar.

Kumar pochádza z mestečka Motihari vo východnom indickom štáte Bihár. V tejto oblasti, kde panuje jedna z najhorších sociálno-ekonomických situácií v krajine, pracuje ako počítačový operátor v kancelárii štátneho úradu. Jeho rodina je tak chudobná, že si nemôže dovoliť ani televíziu, takže sa na súťažnú reláciu musela pozerať u susedov.

Ind si však veril už vopred. S istou dávkou sebavedomia sa nechal počuť, že keď sa do súťaže dostane, získa minimálne 25 miliónov rupií (cca 370-tisíc eur). Jeho hviezdna a predovšetkým nečakaná výhra vzbudila ohlas po celej krajine a ľudia z rôznych spoločenských vrstiev oslavovali jeho úspech ako svoj vlastný.

Po odpočítaní všetkých daní a poplatkov zostane Kumarovi a jeho rodine 35 miliónov rupií (približne 517-tisíc eur), s ktorými vraj nemá žiadne veľkolepé plány. Opraví si dom, pokryje základné potreby celej rodiny a pôjde študovať do Nového Dillí, uviedla agentúra Reuters.

Indický milionár z chatrče

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu