Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Škandalózna armáda: Sex medzi kadetmi, dievčatá nútili do grupáča!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: optuszoo.com.au)

CANBERRA - Vyše 70 percent študentiek austrálskej armádnej akadémie zažilo sexuálne obťažovanie. Vyplýva to zo správy komisárky pre prípady sexuálnej diskriminácie Elizabeth Broderickovej. Napriek tomu má ale väčšina študentiek o akadémii dobrú mienku. Ženy tvoria pätinu žiakov tejto inštitúcie.

Správou Broderickovej sa bude zaoberať parlament. Komisárka v nej v 30 bodoch odporúča zmeny, ktoré majú do akadémie prilákať viac žien a vďaka ktorým by mohla byť armáda rozšírená.

Vyšetrovanie pomerov na akadémii nariadil v apríli minister obrany Stephen Smith po škandále zvanom Kate. Osemnásťročný študent akadémie Dylan De Blaquiere tajne nakrúcal svoju priateľku pri sexe s kadetom Danielom McDonaldom a spolu s niekoľkými kolegami zábery sledoval v susednej miestnosti. De Blaquiere a McDonald stáli v októbri pred súdom, prípad De Blaquierea bude riešiť najvyšší súd.

Správa komisárky Broderickovej nie je podľa austrálskych médií tak ostrá, ako sa čakalo. Obsahuje ale niekoľko konkrétnych príkladov sexuálneho obťažovania, napríklad žiadosti, aby sa studentky pripojili ku skupinovému sexu.

Brodericková tiež armádu kritizuje za to, že v akadémii zamestnáva ako inštruktorov nie elitných dôstojníkov, ale dočasné pracovné sily. Akadémia vraj tiež nezabezpečuje po šiestej hodine večernej žiadny dozor, ktorý by mohol reagovať na prípadné incidenty.

Medzi školami, ktoré v Austrálii poskytujú vyššie vzdelanie, má ale armádna akadémia dobrú povesť. Zo všetkých škôl tohto stupňa má najvyššie percento žiakov z rodín, v ktorých rodičia vysokoškolsky vzdelaní nie sú. Zatiaľ čo na Austrálskej národnej univerzite je z týchto rodín približne 28 percent študentov, na vojenskej akadémii je ich 46 percent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu