Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ohavné: Chlapec znetvoril svoju 9-ročnú manželku kyselinou!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: skincarebase.org)

PAKISTAN - Neskutočný prípad zohavenia ženy kyselinou sa opäť odohral v Pakistane. Tentoraz je o to šokujúcejší, že obeťou sa stalo ešte dievčatko a kyselinou na neho útočil jeho desaťročný manžel.

Deväťročné dievča hospitalizovali s popáleninami na polovici tela potom, čo na ňu jej o rok starší manžel zaútočil kyselinou. Prípad opisuje webový portál denníka International Herald Tribune. Útok kyselinou bol dokonca opakovaný!

Saimu do nemocnice priviezol jej otec. Potom, čo lekári konštatovali, že je dievča vo vážnom stave, ale obaja znova zmizli. Hľadajú ich ako lekári, tak policajti. "Jej otec hovoril s policajtmi a podal svedeckú výpoveď, potom ale obaja utiekli. Bez lekárskej starostlivosti zrejme dievča dlho neprežije," povedal Saimin ošetrujúci lekár.

Otec dievčaťa, Muhammad Idžáz, policajtom povedal, že na jeho dcéru zaútočil kyselinou jeho synovec, dcérin manžel. "Prípad sme zaevidovali a v piatok popoludní sa mal uskutočniť súd za prítomnosti obžalovaného," povedal policajný dôstojník Sajád Ahmad Chime.

Idžáz poslal svoju dcéru Saimu študovať a bývala u jeho brata Jusufa Mudakiho. "Po niekoľkých mesiacoch mi brat navrhol, aby som ju vydal za jeho desaťročného syna Ahmeda, a pretože boli v rovnakom veku, so svadbou som súhlasil," vypovedal otec obete.

Keď však Idžáz svoju dcéru 26. októbra navštívil, zistil, že s ňou jej nová rodina zaobchádza kruto. "Videl som tie popáleniny na jej tvári. Najskôr útok popierala, ale potom mi povedala, že jej manžel a jeho bratia na ňu vyliali kyselinu. Oni tvrdili, že je to len vyrážka," povedal polícii.

Svoju dcéru odviezol Idžáz preč, ale akonáhle opustil dom, útočníci si Saimu znovu našli. Po druhom útoku skončila v nemocnici. Teraz sa Idžáz obáva ďalších útokov a vydierania zo strany rodiny.

Polícia zadržala Saiminho manžela Ahmeda, jej svokru, svokra a dvoch švagrov. Vyšetrovanie však nemôže byť uzavreté bez ďalšej výpovede dievčaťa a jeho otca. "Ich svedectvo je kľúčové," povedal policajný šéf Chime.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu