Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Príbeh ako z rozprávky: Nevideli sa 18 rokov a bola svadba!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Spoznali sa ako dospievajúce deti. Ona bola Angličanka, on Francúz. Znovu sa stretli o osemnásť rokov a vzali sa!

Clare Dicksonová (34) z britského Gosportu sa vydala za Francúza Pascala Bernarda (37). V dnešnom globálnom svete to nie je nič divného, ​​až na to, že tí dvaja na seba čakali od detských rokov, kedy sa spoznali.

"Všetci nám hovoria, že je to príbeh ako z rozprávky. Ale pre nás to nie je príbeh, my tú rozprávku naozaj žijeme. Nikdy som si nedokázala ani predstaviť, že láska môže byť tak silná," podotýka šťastná novomanželka.

Dvojica sa zoznámila cez prázdniny v roku 1989 v Royane v juhozápadnom Francúzsku. Clare, ktoré vtedy mala 12 rokov, bola na výmennou pobyte v rodine Bernardových.

Ich syn Pascal mal vtedy 15, ale hneď sa s Clare spriatelil. Na nejaký bližší vzťah boli však príliš mladí a čakať na neskôr nebol čas. "Fakt sa mi veľmi páčil, ale bola som dosť hanblivá, do tej doby som žiadneho chlapca ani nepobozkala," spomína na prázdniny Clare.

Takmer dvadsať rokov potom o sebe nič nepočuli, aj keď Clare pravidelne posielala jeho matke priania k rôznym príležitostiam a sviatkom. Avšak v roku 2007 sa Clare do Royanu vrátila. A vtedy zasiahol osud, pretože svoju matku prišiel náhodou navštíviť aj syn Pascal. "Bolo to ako zásah blesku z čistého neba, moje srdce poskočilo, keď sa tam zrazu objavil. Neskôr sa mi zveril, že cítil to isté," rozpráva Clare o ich stretnutí po rokoch.

"Vôbec som neplánovala sa vo Francúzsku zamilovať. Svoj život som mala na Novom Zélande. Bolo tam všetko, o čom som snívala. Skvelá práca a úžasné bývanie," dodáva. To všetko však Clare kvôli svojej láske čoskoro opustila. Rok a pol vydržala pendlovať medzi Novým Zélandom, Francúzskom a Anglickom, až sa definitívne v roku 2009 presťahovala do Franúcúzska.

"Musela som preto opäť zmeniť úplne život. Niektorí priatelia mi to aj vyčítajú, vraj som toho kvôli Pascalovi opustila priveľa, ale ja to tak necítim. Vzala som si skvelého človeka, ktorého milujem. Priviedol mi ho sám osud a ja nemám prečo ľutovať," uzatvára Clare.

Prečítajte si, ako tú pravú našiel herec Ady Hajdu a ako aj po rokoch v manželstve nezabúda na romantiku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu