Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Video FBI dokazuje: Takto pracovala sexi špiónka Anna!

Anna Chapmanová zo svojej popularity ťaží ako sa len dá
Anna Chapmanová zo svojej popularity ťaží ako sa len dá

PRAHA - Pred viac než rokom vzbudila sexi krásavica Anna Chapmanová rozruch, keď americká FBI odhalila jej špionážne aktivity a vyhostila ju zo zeme späť do Ruska, odkiaľ pochádza. Teraz Američania zverejnili video zo sledovania krásnej agentky, ktoré ju zachytáva, ako odovzdáva informácie jednému z Rusov.

Video bolo natočené v kaviarni v centre New Yorku len deň predtým, ako Annu zadržali a následne deportovali. Špiónka sa stretla s mužom, ktorý sa vydával za zamestnanca ruského konzulátu, v skutočnosti to bol však tajný agent FBI.

Chapmanová, z ktorej sa po odhalení prípadu stala celebrita, prišla na schôdzku maskovaná len slnečnými okuliarmi. Na sebe mala džínsy, biele tričko, vyzerala nevýrazne a nenápadne.

Ďalší záznam zachytáva, ako inému mužovi odovzdáva falošný pas a iné doklady. "Ste si istý, že nás nikto nesleduje?" pýtala sa Ruska muža.

FBI skupinu okolo Chapmanovej sledovala pod krycím názvom duchárske historky. Zo záznamov a dokumentov, ktoré FBI zverejnila, vyplýva, že ruskí špióni využívali pre svoju prácu najmodernejšie technológie, ale napríklad aj techniku ​​neviditeľného atramentu.

Zadanie z Moskvy bolo jasné: Infiltrovať sa do americkej spoločnosti čo možno najhlbšie, udržiavať kontakty s akademikmi, politikmi, podnikateľmi, vládnymi predstaviteľmi i finančníkmi.

Ako sa teraz ukázalo, federálne úrady sledovali ruských špiónov po desaťročia. Majú evidenciu ich rodinných príslušníkov, existujú fotografie detí, agentov sledovali pri nákupoch a iných bežných činnostiach. Chapmanová Rusom donášala štyri roky. Kryla sa tým, že sprostredkovávala bohatým Rusom žijúcim v Amerike predaj nehnuteľností. Dostávala sa tak do styku s významnými ľuďmi.

Na konci júna ju odhalila americká tajná služba a po pár dňoch spolu s ďalšími deviatimi ruskými špiónmi žijúcimi v Spojených štátoch ju poslali do Ruska, ktoré na oplátku poslalo naspäť do USA štyroch amerických špiónov.

Takto pracovala špiónka Anna

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu