Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za sexuálny útok na tínedžerku dostal vojak 10 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOUL - Juhokórejský súd dnes odsúdil na 10 rokov väzenia amerického vojaka, ktorý sexuálne napadol miestnu tínedžerku. Išlo o jeden z najprísnejších rozsudkov voči príslušníkovi americkej armády na Kórejskom polostrove.

 Prípadu sa aktívne venovali miestne médiá a americká armáda prisľúbila juhokórejským úradom plnú spoluprácu. Súd sa rozhodol pre najvyšší možný trest vzhľadom na surovosť, s akou bol čin spáchaný a neovplyvnilo ho, že išlo o amerického vojaka.

Spojené štáty majú v Južnej Kórei približne 28.000 vojakov, pomáhajúcich pri obrane proti KĽDR, obviňovanej z dvoch vlaňajších útokov voči južnému susedovi.

Vojaka druhej pešej divízie americkej armády obžalovali v septembri zo sexuálneho útoku na 18-ročnú dievčinu v oblasti frontovej línie, ležiacej zhruba 35 kilometrov severne od Soulu. Meno páchateľa zverejnené nebolo.

V roku 2002 vyvolal v Južnej Kórei silné pobúrenie a protiamerické nálady prípad usmrtenia dvoch školáčok americkým vojenským vozidlom. Americký vojenský súd potom oslobodil vojakov, ktorí boli účastníkmi nehody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu