Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrôza na kolotoči, v odtrhnutej gondole sa zranilo 9 ľudí!

Freimarkt v Brémach
Freimarkt v Brémach (Zdroj: SITA)

BRÉMY - Deväť osôb utrpelo zranenia pri nehode, ku ktorej došlo vo štvrtok večer na ľudovej slávnosti Freimarkt v severonemeckých Brémach. Zo zatiaľ neznámych príčin došlo k odtrhnutiu gondoly jednej z atrakcií, v ktorej v tom čase sedeli dve osoby.

Jedna z nich, 27-ročná žena, utrpela životunebezpečné zranenia, po prevoze do nemocnice ju okamžite operovali. V priebehu noci sa jej zdravotný stav podarilo stabilizovať a momentálne je mimo ohrozenia života, informovala polícia.

Kriminalisti za pomoci expertov začali so skúmaním príčin nešťastia. Ďalších osem osôb vyviazlo z nešťastia zväčša s menej vážnymi zraneniami.

Ako dnes informoval prokurátor Uwe Picard, orgány prokuratúry skúmajú podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbalosti, ktorého sa mohol dopustiť prevádzkovateľ zariadenia.

Freimarkt v Brémach patrí medzi najväčšie a najstaršie podujatia svojho druhu v Nemecku - koná sa už od roku 1035. Niekoľko týždňov trvajúca slávnosť pritiahne každoročne až štyri milióny návštevníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu