Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Podvodník tisícročia: Madoff nezvládol ťarchu miliárd a chcel sa zabiť!

Bernard Madoff
Bernard Madoff

NEW YORK - Manželia Madoffovci sa na Štedrý večer v roku 2008 pokúsili o samovraždu prehltnutím tabletiek. Urobili tak po tom, ako došlo k odhaleniu, že pomocou Ponziho schémy americký finančný podvodník Bernard Madoff vylákal od investorov desiatky miliárd dolárov.

"Neviem, koho to bol nápad, ale rozhodli sme sa zabiť, pretože to čo sa dialo, bolo také hrozné," uviedla Ruth Madoffová pre televíziu CBS vo svojom prvom interview. Jej vyjadrenia odvysiela televízia v nedeľu v programe 60 minutes. Spolu s manželom vtedy prehltli tabletky na spanie a zrejme aj nejaké tabletky proti úzkosti. Na druhý deň sa však prebudili.

Madoff (73) si odpykáva 150-ročný trest, keď sa priznal, že Ponziho schému prevádzkoval desiatky rokov, čo sa pokladá za najväčší finančný podvod v histórii. Zatkli ho 11. decembra 2008.

Ich starší syn Mark (46) sa obesil vo svojom newyorskom byte minulý rok 11. decembra, na druhé výročie otcovho zatknutia. Mark a Andrew Madoffovci udali svojho otca úradom na druhý deň, ako sa im priznal.

Ponziho schéma je založená na tom, že skorší investori sú platení peniazmi nových investorov. Pyramídová hra sa rúca, keď nie je dosť investorov alebo príliš veľa z nich sa chce dať v hotovosti vyplatiť.

Madoff

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu