Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podvodníka Madoffa vo väznici zbili spoluväzni

Bernard Madoff
Bernard Madoff

NEW YORK - Finančníka Bernarda Madoffa, ktorý bol vlani za podvod odsúdený na 150 rokov väzenia, vraj zbili vlani v decembri spoluväzni. Madoff (71) skončil po napadnutí so zlomeným nosom, zlomenými rebrami a s poraneniami na tvári vo väzenskej nemocnici. S odvolaním na dvoch Madoffových spoluväzňov to dnes oznámil denník The Wall Street Journal.

O tom, že je Madoff v nemocnici, sa vedelo. Oficiálne však boli za dôvody hospitalizácie označené vysoký tlak a závraty. Väzenské úrady vtedy špekulácie o možnej bitke medzi väzňami odmietli. Madoff im vraj tvrdil, že ho nikto nenapadol. O útokoch v minulosti nehovoril, ani žiadny iný väzeň.

Podľa zdrojov The Wall Street Journal teraz Madoff trávi voľný čas a víkendy vo väzenskej knižnici a často sleduje filmy. Vraj sa tiež spriatelil so zadržaným šéfom kolumbijského gangu Carmine Percinem.

Madoff bol odsúdený vlani v júni za finančné podvody. Podľa obžaloby spreneveril asi 65 miliárd dolárov.

Madoffova investičná spoločnosť Bernard L. Madoff Investment Securities desiatky rokov fungovala na základe takzvanej Ponziho schémy. Rovnako fungujú napríklad pyramídové hry, ľudovo nazývané lietadlo, keď prvý klienti dostávajú príjmy z peňazí klientov, ktorí sa zapoja neskôr. Na tých posledných klientov už ale žiadne peniaze nezostanú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu