Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

"Bezpečná" oprava Ryanairu: Čelné okno Boeingu zalepili páskou!

Pozemný personál okienko oblepil páskou
Pozemný personál okienko oblepil páskou (Zdroj: lee thompson)

LONDÝN/BRATISLAVA - Cestujúci leteckej spoločnosti Ryanair sú zvyknutí na šetrenie, ale keď niektorí z nich zbadali, ako pozemný personál v Anglicku používa lepiacu pásku na okno kabíny, dostali strach, že tentokrát zašla priďaleko.

Dvadsať minút po vzlietnutí sa muselo lietadlo mieriace do lotyšskej Rigy vrátiť späť na Stansted, pretože lepiaca páska prestala plniť svoj účel a z okna sa ozýval "hlasný" zvuk.

Hoci Ryanair trvá na tom, bezpečnosť pasažierov nikdy nebola ohrozená, cestujúci sa obávali o svoj život. "Asi 20 minút po odlete pilot zapol reproduktor a povedal, že je problém s čelným sklom, že bolo poškodené pri predchádzajúcom lete a musíme sa vrátiť na Stansted. Ľudia boli vydesení," povedal Anthony Neal (33), ktorý sa so skupinou priateľov lúčil so slobodou.

Boeing 737-800 vzlietol večer 29. septembra s asi 200 cestujúcimi na palube. Náhradné lietadlo pre nich našli po dvoch hodinách. Írsky letecký úrad, ktorý incident vyšetroval, uviedol, že pásku použili na zabezpečenie ochrany tmelu na novom okne a dodal: "Bezpečnosť cestujúcich nebola nikdy ohrozená."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu