Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kaddáfího pohreb: Pochovali ho na neznámom mieste!

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

KÁHIRA - Zabitého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího dnes na úsvite pochovali na neznámom mieste, uviedla dnes arabská televízia al-Džazíra s odvolaním sa na zdroj z povstaleckej Prechodnej národnej rady (NTC).

Predstavitelia líbyjskej dočasnej vlády predtým uviedli, že Kaddáfí bude pochovaný v tajnom hrobe v púšti, píše agentúra Reuters.

Pozostatky Muammara Kaddáfího, jedného z jeho synov Mutasima a bývalého ministra boli pre verejnosť vystavené štyri dni v chladiacom zariadení nákupného centra v prístavnom meste Misuráta.

Obyvatelia čakali v dlhých radoch, aby ich aspoň na chvíľu mohli videli.

Nové líbyjské úrady zorganizovali výstavu osobných vecí zabitého vodcu Muammara Kaddáfího. Oznámila to dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na egyptské médiá.

Medzi vystavenými predmetmi je Kaddáfího zlatá pištoľ, ktorú mal pri sebe vo štvrtok 20. októbra, keď ho zajali a krátko na to zabili povstalci v blízkosti jeho rodného mesta Syrta.

Líbyjčania môžu na výstave uvidieť aj mobilný telefón, z ktorého Kaddáfí bezprostredne pred zajatím volal neznámej žene do Sýrie a svojej dcére Ajše do Alžírska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu