Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ženu napadla obrovská kengura a roztrhala jej uši!

Poranené ucho
Poranené ucho

PERTH - Austrálčanka, na ktorú v sobotu pri prechádzke so psami zaútočila mohutná kengura, si myslela, že zomrie. Janet Karsonová z Deanmillu v juhozápadnej Austrálii vyrozprávala svoj príbeh pre dnešné vydanie novín The West Australian.

Uviedla, že bola práve na prechádzke, keď sa pred ňou znenazdajky objavila kengura. Jeden zo psov ju prenasledoval a ona sa ponáhľala za ním. Keď ho dostihla, kengura držala jej miláčika v pazúroch.

"Použila som na ňu palicu, aby pustila psa a ona sa predo mnou postavila. Bola obrovská... Jediné, na čo sa pamätám, boli jej pazúry, ktorými sa do mňa pustila a pach mojej vlastnej krvi, keď mi hlava padla na hruď. Myslela som si, že je to môj koniec," hovorí Janet.

Žena nevie, či kenguru zahnali jej psy alebo či sa zviera samo rozhodlo utiecť. Isté je, že svojimi pazúrami jej doškriabala krk, uši a chrbát. Roztrhané uši jej museli lekári zošiť 20 stehmi.

Nie je jasné, aký druh kengury ženu napadol, napísala agentúra AP. Samec červenej kengury, ktorá je najväčší vačkovec, môže narásť do výšky dospelého človeka a vážiť aj 90 kilogramov. Keď sa však postaví na špičky, napríklad pri boji, meria až vyše dvoch metrov.

Na ľudí útočia kengury zriedkavo. V júli tohto roka sa 94-ročná Austrálčanka bránila útoku červenej kengury násadou metly, kým polícia zviera nepremohla slzotvorným plynom.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu