Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rakúsky autobus narazil do mostu a odtrhol celú strechu!

Autobus odtrhol celú strechu
Autobus odtrhol celú strechu (Zdroj: mediafax.cz)

PRAHA - Plne obsadený rakúsky zájazdový autobus si dnes večer na juhu Čiech odtrhol pod železničným viaduktom strechu. Vážne zranenia utrpelo pri havárii v obci Dolní Dvořiště-Rybník najmenej päť zo 44 cestujúcich, ďalších 25 ľudí má ľahšie zranenia. Informovala spravodajská televízia ČT24.

Väčšina cestujúcich v autobuse, ktorý išiel z Rakúska na výlet do Česka, boli Rakúšania, ale bolo medzi nimi údajne aj 12 Čechov. Z hraničného priechodu Dolní Dvořiště smeroval na Lipno.
      
Podľa hovorcu polície Milana Banduru vodič s autobusom krátko pred 19.30 h "narazil do mostu a odtrhol celú strechu". Zrejme prehliadol dopravné značenie vymedzujúce výšku mostnej konštrukcie. Hovorkyňa juhočeských hasičov Vendula Matějů uviedla, že "Autobus sa nezmestil pod viadukt a zasekol sa tam".
      
Hasiči a záchranári vyťahovali ľudí, ktorí uviazli v troskách autobusu. Zranených rozvážali do nemocníc v Českých Budějoviciach, Českom Krumlove aj neďalekom rakúskom Freistadtu. Podľa denníka Právo boli všetci zranení pri vedomí, mali prevažne rezné rany, pomliaždeniny hrudníka a brucha a zlomeniny končatín. Väčšina na zranila o sedačky pred nimi. Cesta zostane uzatvorená až do rána.
      
Na rovnakej trase z hraničného priechodu Dolní Dvořiště do Českých Budějovíc došlo 8. marca 2003 pri obci Nažidla k tragickej havárii autobusu, pri ktorej na mieste zahynulo 17 ľudí a ďalší traja na následky zranení neskôr. Autobusom cestovali mladí plavci z telovýchovnej jednoty Slovan Karlovy Vary, ktorí sa vracali z Álp.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu