Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ratka Mladiča hospitalizovali, dostal zápal pľúc

Ratko Mladič
Ratko Mladič

HAAG - Bývalého veliteľa bosnianskosrbskej armády Ratka Mladiča previezli do nemocnice z väzby haagskeho tribunálu OSN pre vojnové zločiny v bývalej Juhoslávii. S odvolaním sa na Mladičovho právnika to oznámil belehradský denník Blic.

"Správa Scheveningenu ma informovala, že Mladiča previezli do nemocnice, údajne so zápalom pľúc, ale nepovedali mi, do ktorej," uviedol právnik Miloš Šaljič.

Scheveningen je väzenský komplex Medzinárodného trestného tribunálu pre bývalú Juhosláviu (ICTY). Súd sa zvyčajne odmieta vyjadrovať k správam týkajúcim sa zdravotnému stavu obžalovaných.

Sarajevský denník Dnevni Avaz v nedeľu priniesol nepotvrdenú informáciu, podľa ktorej Mladič skolaboval vo svojej väzenskej cele.

Na poslednom súdnom pojednávaní 6. októbra Mladič vyzeral zoslabnutý a sťažoval sa na svoj zlý zdravotný stav. Tvrdil, že mu spôsobuje neustále bolesti obličkový kameň a žiadal, aby ho vyšetrili srbskí lekári.

Mladič čelí obvineniam vzneseným v súvislosti s bosnianskou vojnou z rokov 1992-95 vrátane genocídy, vyhladzovania a vrážd. Okrem iného sa mu pripisuje zodpovednosť za srebrenickú masakru 8000 moslimských mužov a chlapcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu