Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Putin a Medvedev sa stali hrdinami detskej omaľovánky

Dmitrij Medvedev a Vladimír Putin Zobraziť galériu (2)
Dmitrij Medvedev a Vladimír Putin

MOSKVA - Dvaja malí chlapci Vova a Dima, ktorí sa nápadne podobajú mladšiemu vládnucemu ruskému tandemu - premiérovi Vladimirovi Putinovi a prezidentovi Dmitrijovi Medvedevovi, sa stali hrdinami knihy omaľovaniek pre deti, ktorá dnes bola predstavená v Moskve.

Dielko s dvanástimi stranami vychádza deň pred 59. narodeninami šéfa ruského kabinetu, ktorý dal nedávno najavo, že po najbližších voľbách v roku 2012 sa plánuje vrátiť do Kremľa.

Kniha je o dvoch dobrých chlapcoch Vovovi a Dimov (zdrobneniny mien Vladimir a Dmitrij), ktorí majú okolo desať rokov, vedú zdravý spôsob života, ráno cvičia, raňajkujú kašu s jablkami, potom sadnú na trojkolky a ponáhľajú sa do práce, uviedol jeden z autorov na tlačovej konferencii.

"Dima má ťažkú ​​a zodpovednú prácu, chce robiť ľudí šťastnejšími," uvádza sa v popise k obrázku, na ktorom chlapec sedí v kresle prezidenta a premýšľa o zvyšovaní miezd. Aj Vova má ťažkú ​​prácu, ktorú by okrem neho nikto nezvládol. Pracuje vo veľkom bielom dome s vlajkou, informuje text pod obrázkom, kde je Vova zobrazený na pozadí budovy, kde sídli ruská vláda. Chlapci pracujú do večera, dávajú múdre rady iným deťom a až potom môžu odpočívať. Zahrajú si badminton a pohrajú sa s domácimi zvieratkami.

"Všetky ruské deti poznajú Vovu a Dimu. A veľa z nich si želá, aby sa v budúcnosti podobali našim hrdinom," povedali autori pri prezentácii knihy, ktorá vyšla v náklade 25.000 exemplárov a bude sa predávať za 150 rubľov.

Rovnakí autori vydali vlani, tiež pri príležitosti narodenín Vladimira Putina, dielo úplne odlišného zamerania: erotický kalendár, pre ktorý pózovalo dvanásť študentiek moskovskej univerzity oblečených do zvodného spodného prádla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu