Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Syna nútila k lepším známkam, odškodniť musí manžela!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

SOUL - Odškodnenie vo výške desať miliónov wonov (v prepočte viac ako 6500 eur) musí podľa rozhodnutia juhokórejského súdu zaplatiť manželovi žena, ktorá týrala syna kvôli zlým známkam v škole. Súd tak v stredu uzavrel rozvodový prípad, ktorý pritiahol pozornosť k juhokórejskej posadnutosti vzdelaním detí, napísala agentúra AFP.

Pár, ktorého meno správy neuvádzajú, sa vzal v roku 1992, ale začal sa zúrivo hádať po tom, čo žena začala byť posadnutá čo najlepšími výsledkami svojich detí v škole. Matka podľa súdu slovne aj fyzicky napádala syna, keď bola nespokojná s jeho známkami. Dcéra si v škole viedla lepšie. Drsné zaobchádzanie s chlapcom vyústilo v nezmieriteľné rozpory medzi manželom a manželkou, ktorí od roku 2008 nezdieľali v rodinnom dome stôl ani postel.

Súd zveril dcéru do starostlivosti matky a o syna sa bude naďalej starať otec, ktorý od manželky dostane stanovené odškodnenie. To je v juhokórejskom súdnictve mimoriadnym javom, pretože miestne súdy len výnimočne nariaďujú žene, aby čokoľvek platila manželovi v rozvodovom vyrovnaní.

Juhokórejské deti a mladiství sú pod mimoriadnym tlakom, aby dosahovali v škole čo najlepšie výsledky a dostali sa tak na prestížne stredné a vysoké školy. Dôsledkom tohto tlaku je stúpajúci počet samovrážd školákov; podľa oficiálnych štatistík vzrástol z priemernej stovky ročne v roku 2003 na viac než dvojnásobok v roku 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu