Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Fidel kritizoval Obamov prejav: Kto rozumie jeho bľabotaniu

Fidel Castro Zobraziť galériu (2)
Fidel Castro

HAVANA - Bývalý kubánsky prezident Fidel Castro podrobil tvrdej kritike minulotýždňové vystúpenie amerického prezidenta Baracka Obamu pred plénom Valného zhromaždenia OSN. Legendárny revolucionár vo svojom stĺpčeku v štátnom denníku odsúdil jeho snahu o ospravedlnenie vojenskej misie v Líbyi, ktorú označil za genocídu s "príšernými zločinmi".

Podľa jeho slov sa USA a ich spojenci teraz snažia "fašistickými metódami zmiasť a zmanipulovať svetovú verejnú mienku". Castra v tejto súvislosti dojal "odpor" venezuelského Huga Cháveza a bolívijského lídra Eva Moralesa, ktorý na pôde OSN ostro odsúdil konanie Washingtonu.

"Kto rozumie bľabotaniu prezidenta Spojených štátov pred Valným zhromaždením? Je nejaká krajina mimo dosahu ich krvavých hrozieb ako presláveného ochrancu medzinárodného mieru a bezpečnosti? Kto dal USA takéto výsady?" položil si rečnícke otázky Castro, podľa ktorého Obama už priamo zasiahol do situácie v Sýrii, Iraku, Iráne, Jemene, Egypte, Afganistane, Severnej Kórei, Líbyi a taktiež v Palestíne. Podľa niekdajšieho kubánskeho lídra šéf Bieleho domu "počas svojho dlhého vystúpenia vysvetľoval a ospravedlňoval nevysvetliteľné a neospravedlniteľné".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu