Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Panika na Októberfeste: Tisíce ľudí nemohli po útoku dýchať!

Na Oktoberfeste tečie pivo potokom Zobraziť galériu (7)
Na Oktoberfeste tečie pivo potokom (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV/BRATISLAVA - Sobotný večer na mníchovskom Októberfeste sa neniesol iba v duchu tradičnej nespútanej zábavy. Do jedného zo stanov nastriekal nemenovaný muž slzný plyn. Samozrejme na mieste zavládla panika.

"Zrazu som nemohla dýchať. Nikto nevedel, čo sa stalo, všetci sa len chceli dostať rýchlo von," povedala Kelly z USA Bildu.de. Počas niekoľkých sekúnd prestala hrať hudba a tisíce ľudí sa drali von, kde v panike lapali po vzduchu.

Podľa policajného hovorcu Wolfganga Wengera "zadržaný muž prebehol uličkami a pri všetkých vystriekal slzný plyn. Zatiaľ nevieme, či mal komplica. 25 až 30 ľudí ošetrili v nemocnici."

Stan museli nechať vyvetrať, ale po chvíli zábava zase pokračovala. Polícia zatiaľ nepotvrdila, či bol muž pod vplyvom alkoholu.

Októberfest sa tradične koná v 14 veľkých stanoch na lúke Theresienwiese. Najväčší zo stanov pojme až 10 tisíc ľudí.

Októberfest je označovaný za najväčšiu ľudovú slávnosť na svete. Každý rok ho navštívi približne šesť miliónov návštevníkov, z čoho asi 30 percent tvoria turisti. Jeho tradícia sa začala v roku 1810 oslavami svadby bavorského korunného princa Ľudovíta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu