Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Čo vie Potkan Roháč o vražde Ernesta Valka?

Jozef Roháč je prísne strážený
Jozef Roháč je prísne strážený

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ - Za prísne stráženým Jozefom "Potkanom" Roháčom sa do budapeštianskeho väzenia vybrali slovenskí vyšetrovatelia. Obávaného muža, ktorého meno sa spája s atentátom na Róberta Remiáša i popravami mafiánskych bossov, sa prišli spýtať aj na vraždu Ernesta Valka.

O udalosti informuje portál televízie Joj a odvoláva sa na zdroj z Roháčovho okolia. Potkan mal policajtom tvrdiť, že prominentného advokáta osobne nepoznal a o jeho vrahovi nevie nič ani z počutia. Zostáva teda len dúfať, že vyšetrovatelia Valkovej vraždy majú v rukáve aj iné "esá."

Potkan je momentálne vo väzbe, ktorá trvá až do konca októbra. Oficiálnym dôvodom je obava, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Hrozí tiež, že by ušiel. Roháč, ktorý sa vyhlasuje za obeť, sa proti nej odvolal.

Budapeštianski vyšetrovatelia, ktprí ho podozrievajú z atentátu na známu postavu miestneho podsvetia, za ním už dlhšie neboli, uvádza portál.

Poslednou vraždou, s ktorou údajného zabijáka spájajú, je vražda maďarského magnáta Jánosa Fenyöa. Kontroverzného podnikateľa zavraždil v roku 1998 neznámy ozbrojenec.

Roháč v Maďarsku čelí obvineniam z pokusu o vraždu podnikateľa Zoltána Seresa v júni 1997. Pod Seresove auto údajne umiestnil výbušný systém, ktorý však nevybuchol.

Podozrivý je aj z bombového útoku v Budapešti v júli 1998, pri ktorom zahynuli štyria ľudia vrátane bossa budapeštianskeho podsvetia Tamása Borosa. Nálož vybuchla na rušnej ulici v centre mesta, pričom okrem Borosa zahynuli aj traja okoloidúci a 20 bolo zranených.

Na Slovensku Roháča spájajú najmä s vraždami šéfa bratislavského podsvetia Eduarda Diniča a východoslovenského bossa Róberta Holuba. Obvinenia z účasti na vražde Róberta Remiáša slovenská polícia stiahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu