Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pohotovosť v New Yorku: Policajti na každom rohu, ľudia majú strach z útokov!

Policajti kontrolujú New York aj zo striech Zobraziť galériu (2)
Policajti kontrolujú New York aj zo striech

NEW YORK - Mimoriadne bezpečnostné opatrenia prijali v New Yorku a ďalších amerických mestách pred nedeľňajším 10. výročím teroristických útokov na USA. Na uliciach New Yorku zriadili policajné kontrolné stanovištia, na staniciach metra, autobusov a vlakov patrolujú policajné hliadky so psami.

Policajti náhodne zastavujú vozidlá a kontrolujú aj zaparkované autá. Polícia venuje mimoriadnu pozornosť trajektom, tunelom, mostom a miestnym pamätihodnostiam. Policajti taktiež v zvýšenej miere kontrolujú batožinu cestujúcich v metre.

Newyorská mestská polícia posilnila svoje hliadky na základe štvrtkového vyhlásenia amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť o bližšie nešpecifikovanej teroristickej hrozbe. Podľa policajného komisára Raymonda Kellyho sa počet hliadok v celom New Yorku zvýšil o tretinu, pričom taktiež mobilizovali špecialistov na ťažké zbrane. Prezident Barack Obama a jeho predchodca George W. Bush sa napriek hrozbe zúčastnia v nedeľu na spomienkovom akte na mieste, kde pred útokmi stálo Svetové obchodné centrum (WTO).

Spojené štáty americké si v nedeľu pripomenú desiate výročie teroristických útokov na Svetové obchodné centrum (WTC) v New Yorku a na Pentagon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu