Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krvavý útok žraloka: Surfera prehryzol na polovicu!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

PERTH/BRATISLAVA - Útok žraloka má ďalšiu obeť! Mladému surferovi pri pobreží Západnej Austrálie predátor odhryzol značnú časť tela a nedal mu žiadnu šancu na prežitie. Kyle James Burden (21) bol pravdepodobne na mieste mŕtvy.

Mladík a jeho kamarát surfovali včera krátko popoludní v zátoke Bunker, vzdialenej približne 255 km južne od Perthu, keď ho mal napadnúť veľký biely žralok a zahrýznúť sa mu do spodnej časti tela.

Hoci zviera nikto nevidel, zrazu sa vo vode okolo Kylea objavila krvavá škvrna. Keď ho kamarát a ďalší surfer preniesli na breh, už nežil. Polícia o jeho úmrtí upovedomila rodinu aj mladíkovu priateľku.

Svedkyňa, ktorá sa prechádzala po pláži s manželom a dvoma deťmi, zbadala, ako k nim bežia dvaja surferi a kričia na ostatných, nech vyjdú z vody. "Hovorili, že je rozhryznutý napoly a nie je žiadna nádej... Tí chlapci boli skutočne v šoku, ale zvládli to veľmi dobre, každého sa snažili dostať von," uviedla žena.

Za útokom žraloka sa mali ukrývať ideálne podmienky ako temná voda, zamračené nebo, ľahký dážď, veľryby v zálive či tulene v okolí. Miestni surferi teraz volajú po znížený počtu útokov, ktoré majú v Austrálii na svedomí ľudský život pribižne raz ročne.

 

Chronológia posledných atakov

7. február 2011: Potápača napadli dva biele žraloky pri Coffin Bay v Južnej Austrálii.

17. august 2010: Muž (31) zomrel na vážne zranenia po tom, čo na neho žralok zaútočil počas surfovania pri Gracetowne v Západnej Austrálii.

27. december 2008: Brian Guest (51) sa stal obeťou žraloka pri šnorchlovaní v blízkosti ​​Perthu. Jeho syn videl, ako do neho zviera zarylo zuby a vlečie ho preč.

08. apríl 2008: Iba 16-ročného chlapca zabil žralok pri surfovaní na severnom pobreží Nového Južného Walesu.

07. január 2006: Sarah Kate Whileyovú (21) napadli tri žraloky pri plávaní s priateľmi vo vode hlbokej iba po pás pri Amity Point.

19. marec 2005: Na Geoffreyho Braziera (26) zaútočil šesťmetrový žralok pri šnorchlovaní severne od Perthu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu