Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Český kamionista pašoval cigarety za šesť a pol milióna

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

ZÁHREB - Vyše dvadsať tisíc kartónov pašovaných cigariet v hodnote viac ako šesť a pol milióna korún (256 tisíc eur) objavili chorvátski colníci v kamióne s českou štátnou poznávacou značkou, ktorý bol zadržaný na chorvátsko-srbskom prechode Bajakovo. Informoval o tom dnes náčelník colnej správy vo Vukovare Jožo Milanković a šéf colnice Bajakovo Anthony Antunović.

Na prechod Bajakovo prišiel ťahač s chladiarenským návesom s českou poznávacou značkou, ktorý riadil 29-ročný občan Českej republiky. Nahlásil, že vezie 11 ton mrazených cestovín na 33 paletách. Na otázku colníka, či má niečo na preclenie, odpovedal nie.

Colné služba po vyhodnotení rizík nechala chladiarenský náves odpojiť a detailne prezrieť na rampe. Ukázalo sa, že okrem deklarovaného tovaru, ktoré bolo na 17 paletách, bolo v nákladnom priestore na 16 paletách 20.139 kartónov cigariet rôznych značiek, väčšinou Gold Clasic, povedal Milanković.

Český vodič išiel z Grécka a smeroval do Nemecka. Teraz jeho prípad rieši súd vo Vukovare. Minulý týždeň chorvátski colníci odhalili pašovanie falšovaného textilného tovaru. Pri vjazde na diaľnici pri Županje polícia zastavila kamión s prívesom s tureckou poznávacou značkou, ktorý riadil 53-ročný turecký občan. Colníkom povedal, že vezie nejaké oblečenie a topánky. Po podrobnom prehľadaní bolo ale zistené, že vezie falšované odevy veľkých svetových značiek, ako je Adidas, Armani, Lacoste, Nike a Puma, vyrobené v Turecku.

Náklad viac ako dvadsať tisíc kilogramov falšovaných odevov viezol na belgický trh. Vodič bol po colnom konaní pustený a zodpovedať sa bude za svoj trestný čin doma.

Odevy boli falšované, ale veľmi dobrej kvality. Medzi zabavenými tovarom bolo aj 2378 dresov chorvátskej futbalovej reprezentácie a približne rovnaký počet dresov mužstva FC Barcelona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu