Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Bitka pred Eiffelovkou: Predavači napadli políciu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

PARÍŽ - Pred Eiffelovou vežou v Paríži sa v nedeľu večer strhla šarvátka medzi pouličnými predavačmi suvenírov a políciou. Jej príslušníci sa totiž snažili vyhnať predavačov spred parížskej dominanty, ktorá je hojne navštevovaná turistami z celého sveta.

Tí sa však nedali a na mužov zákona zaútočili kameňmi a fľašami. Výsledkom násilného stretu boli traja zranení policajti a desať zatknutých predavačov. Podľa vyjadrení parížskej polície však docielili iba to, že sa odteraz dostanú pod prísnu kontrolu, ich činnosť už nebude "viac tolerovaná" a predavači budú "systematicky zatýkaní na uliciach", píše portál britskej spravodajskej stanice BBC.

Pouličný predaj suvenírov sa v turistických centrách na starom kontinente výrazne rozmohol v uplynulých mesiacoch. Spôsobili to ľudové povstania v severoafrických krajinách. Práve odtiaľ pochádza väčšina predavačov, ktorí do európskych krajín prichádzajú ilegálne.

Tu už dlhé roky predávajú lacné suveníry, no momentálne sa čoraz častejšie dostávajú do konfliktu s turistami a políciou. Napätie vybičoval piatkový úraz jedného z nich. Ten unikal pred políciu a na železničnej stanici ho zasiahol prúd, no jeho život nie je v ohrození.

Predavači unikajú pred políciou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu